Navigáció

Közérdekű linkek

MEGÚJULT A NOVOSADY DŰLŐBEN ÁLLÓ KERESZT

Községünk határában több helyen állítottak elődeink keresztet, szentek szobrát, hogy a  szőlőbe, a földekre menve, vagy a fáradságos munka után hazafelé tartva elmondjanak egy imát.  Ilyen kereszt áll az Od Szantova dűlőben a Pod Novoszádi szőlők alatt a Holé vrsky felé vezető út mellett, vagy a Kesztölcre vezető út mellett állt a római korból megmaradt útjelző oszlopon álló – azóta elveszett Szent Vendel szobor, vagy a pincesoron álló Szent Orbán szobor.

 Ezek a szobrok, keresztek helyi védelem alatt állnak és mi kései utódok néha- néha gondozzuk is őket.

 A Novoszády szőlők alatt álló kereszt - mely szintén római kori útjelző oszlopon áll - már igencsak felújításra szorult, ezért Nyugdíjas klubunk néhány igen lelkes tagja elhatározta  rendbehozatalát. Rákos Péter szobrász tanácsainak megfelelően megtisztították,  majd  a szükséges fehér anyaggal lemeszelték a talapzatot, a keresztet, valamint  lefestették  a  corpust.

Rendbe rakták a kereszt környékét, az ott korábban kialakított ligetecskét, kaszáltak, friss virágokat tettek a vázákba. Lelkes munkájuknak köszönhetően szépen megújulva várja a kereszt és a parkocska az oda imádkozni, elmélkedni, pihenni térő csévieket.

 Mindnyájunk nevében köszönjük klubtagjaink:

 Bánvölgyi István, Ivanov Mihály, Gula Béla, Páva Olgi és Stiaszny Margaréta munkáját:

 

                                                                                                    

  Nagy Mária

Pinizsi | Horváth | Zoltán

PCsev Design, Supervisor by ES-World

Copyright © 2012. All Rights Reserved.