Széchényi

Navigáció

Közérdekű linkek

Márton-napi lámpás felvonulás

 
November 10-én, pénteken került sor óvodánk idei, immár második alkalommal megrendezett lámpás felvonulására.
Szürkületkor gyülekeztünk az óvoda udvarán lévő kis színpadnál, amit az óvó nénik mécsesekkel és lámpásokkal díszítettek fel. 
A felvonulás előtti kis műsort a „Maci” nagycsoportosok kezdték, őket a középsős „Pillangósok”, majd a „Süni” kiscsoportosok követték. A gyerekek Márton-napi versekkel, mondókákkal, népi játékokkal örvendeztették meg az összegyűlt szülőket, testvéreket, érdeklődőket. Szent Márton legendáját is felelevenítettük egy rövid kis történet formájában.
A műsorok után az óvó nénik kiosztották a gyerekeknek a hét folyamán közösen elkészített lámpásokat, melyekbe mécsesek kerültek. Gyönyörű látvány volt a lámpásokkal, fáklyákkal vonuló tömeg. Szerencsére idén az időjárás kegyes volt hozzánk, így ezúttal nem esőben, hanem kellemes, száraz időben sétálhattunk.
A művelődési házba érve a résztvevőket zsíros kenyér és meleg tea várta, melyeket jó hangulatú beszélgetés közben fogyasztottak el.
Köszönjük minden résztvevőnek a megjelenést, reméljük, jövőre is ilyen sok érdeklődőt láthatunk vendégül felvonulásunkon!
 

Dátum: 
2017, november 16

Pinizsi | Horváth | Zoltán

PCsev Design, Supervisor by ES-World

Copyright © 2012. All Rights Reserved.