Navigáció

Közérdekű linkek

Iskolai kirándulás

OMÉK
2017. szeptember 20. Budapest
Piliscsévi Általános Iskola felső tagozatos osztályainak kirándulása
 
2017 nyarán érkezett iskolánkba a felhívás, hogy általános iskolás diákoknak és kísérőknek ingyen meg lehet tekinteni az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást. A szervezők célja az volt ezzel, hogy a gyerekek jobban megismerjék a hazai állat- és növényfajtákat, a gazdálkodást, a tájegységekre jellemző termelést.
Aznap őszi, de szerencsére csapadékmentes nap volt. A gyerekeket először az állatkiállítási pavilonba vittük, ahol sok sertés, kecske, juh, kutya, nyúl és baromfi volt kiállítva.  Később a szabadtéri kiállításon tekintettük meg a mezőgazdasági gépeket és a lovakat, majd a kertészeti pavilonba mentünk. Az élelmiszer előállítással kapcsolatos részben nagyon tetszett a gyerekeknek a sok kóstoló. Itt is megtapasztalhatták, hogy a sok zöldség és gyümölcs mennyire finom, amellett, hogy egészséges.
Fél háromkor hagytuk el a kiállítást. A program minden gyereknek tetszett. Külön kiemelték az állatok simogatását, a kóstolókat és a szabadtéri részen kialakított népi játékokat.
 
                                                                     Dudás Andrea
 

Dátum: 
hétfő, 2017, szeptember 25
Képek: 

Pinizsi | Horváth | Zoltán

Zlonta Design

Copyright © 2012. All Rights Reserved.